www.flexamit.com | Making the cloud Transparent

Een gedeeld postvak openen en gebruiken in Outlook on the web

Volgen

Als u volledige toegangsmachtigingen hebt voor een gedeeld postvak, dat in het adresboek wordt weergegeven, kunt u dit postvak openen met Outlook Web App of een bureaubladversie ervan Outlook.

Waarom gedeelde postvakken gebruiken? Een gedeelde postvak maakt het voor een specifieke groep mensen makkelijk om e-mails van een publiek e-mailadres te controleren en te verzenden, zoals info@contoso.com of contact@contoso.com. Wanneer een persoon in de groep een bericht beantwoordt, dat naar het gedeelde postvak verzonden is, lijkt het antwoord afkomstig uit de gedeelde postvak en niet van de individuele persoon. U kunt ook het gedeelde postvak gebruiken als een gedeelde teamagenda.

Hoe open ik een gedeeld postvak?

Er zijn twee manieren om een gedeeld postvak te openen met Outlook Web App. Het is een goed idee om beide methoden uit te proberen om te kijken wat voor u het beste werkt.

Het gedeelde postvak toevoegen zodat het wordt weergegeven onder uw primaire postvak in Outlook on the web.

Gebruik deze methode, als u de e-mails in uw primaire postvak en de gedeelde postvak tegelijkertijd wilt controleren. Wanneer u deze taak hebt voltooid, worden het gedeelde Postvak en de bijbehorende mappen weergegeven in het linker navigatiedeelvenster, telkens wanneer u Webversie van Outlook opent.

1. Meld u aan bij uw account in Webversie van Outlook.

2. Voor postvakken van Exchange Online: Klik met de rechtermuisknop op mappen in het linker navigatiedeelvenster en kies gedeelde map toevoegen. Voor Exchange on-premises postvakken: Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw primaire postvak (zoals Kylie Nolet) in het linker navigatiedeelvenster en kies gedeelde map toevoegen.

3. Typ in het dialoogvenster Gedeelde map toevoegen de naam of het e-mailadres van iemand die een postvak met u heeft gedeeld, en klik vervolgens op Toevoegen. Of typ de naam van het gedeelde postvak waar u lid van bent, zoals info@contoso.com.

Het gedeelde postvak wordt weergegeven in de Mappenlijst in Webversie van Outlook. U kunt de mappen in het gedeelde postvak uitvouwen of samenvouwen, net zoals u dat gewend bent met uw primaire postvak. U kunt het gedeelde postvak ook verwijderen uit uw Mappenlijst. Als u het wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het gedeelde postvak en klik vervolgens op Verwijderen.

Het gedeelde postvak openen in een eigen browservenster

Het is raadzaam deze methode te gebruiken als u de e-mail in het gedeelde postvak wilt lezen en beheren in een eigen browservenster.

1. Meld u aan bij uw account in Outlook Web App.
  2. Klik in de navigatiebalk boven aan het scherm Outlook Web App op uw naam. Er wordt een vervolgkeuzelijst weergegeven.
  3. Klik op Ander postvak openen.
  4. Typ het e-mailadres van het andere postvak dat u wilt openen. Er wordt nog een sessie van Outlook Web App geopend in een ander venster, waarin u toegang hebt tot het andere postvak.

Tip    Als u het e-mailadres van het postvak verkeerd typt, wordt een tweede venster geopend waarin wordt aangegeven dat de webpagina niet kan worden gevonden. Typ het e-mailadres opnieuw.

Hoe verzend ik e-mail via het gedeelde postvak?

Ga als volgt te werk als u een e-mail vanuit het gedeelde postvak wilt verzenden met Outlook Web App:

1. Klik boven de mappenlijst op Nieuwe e-mailNieuwe e-mail. In het leesvenster wordt een nieuw berichtenformulier geopend.
  2. Klik op Meer Pictogram Meer of Meer opties en selecteer Weergeven van. Hiermee kunt u zien dat de personen die dit e-mailbericht ontvangen, zien dat dit afkomstig is van het gedeelde postvak en niet van uw eigen e-mailaccount.
  3. Als u geadresseerden wilt toevoegen, typt u de naam van een persoon in uw map met contactpersonen of in de adreslijst van de organisatie of typt u het e-mailadres in het veld Aan of CC. De eerste keer dat u de naam van een bepaalde persoon invoert, wordt door Outlook Web App gezocht naar het adres van deze persoon. Hierna wordt de naam opgeslagen in de cache, zodat deze sneller wordt omgezet.
  4. Voer een onderwerp in.
  5. Typ het bericht dat u wilt verzenden.
  6. Als u klaar bent en het bericht wilt verzenden, klikt u op Verzenden verzenden.

Hoe gebruik ik de gedeelde agenda?

Een ander voordeel van het gebruik van een gedeeld postvak is dat iedereen die toegang heeft tot het gedeelde postvak, ook de agenda kan bekijken. Aangezien u toegang hebt tot het gedeelde postvak, hebt u volledig toegang tot de agenda. U kunt gebeurtenissen in de agenda maken, bewerken en verwijderen. U kunt deze agenda op dezelfde manier gebruiken als uw eigen agenda. Hierna ziet u andere acties die u kunt uitvoeren met de agenda van het gedeelde postvak:

• U kunt het team laten weten wanneer u op vakantie bent of wanneer u niet op kantoor bent.
  • U kunt een teamvergadering maken.
  • U kunt een agendagebeurtenis bewerken die iemand anders heeft gemaakt.
  • U kunt een vergadering annuleren die iemand anders heeft gemaakt.

De agenda weergeven

1. Meld u via Outlook Web App aan bij uw postvak. Als u Office 365 gebruikt, meld u dan aan bij uw account op de Microsoft Online-portal.
  2. Klik met de rechtermuisknop op ANDERE AGENDA'S en klik vervolgens op Agenda openen.

De menuoptie Agenda openen van Outlook Web App

1. Gebruik het vak Uit map om de gedeelde agenda te zoeken die u wilt openen. Selecteer het gedeelde postvak dat u wilt openen en klik op Openen.

Het dialoogvenster Agenda openen van Outlook Web App

1. De gedeelde agenda wordt weergegeven in de mappenlijst in de agenda.

Outlook Web App met de agenda van een gedeeld postvak geselecteerd

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen