Cachegeheugen en cookies wissen

Volgen

Wat doen de cache en cookies?

Wanneer u een browser gebruikt, wordt er informatie van websites in het cachegeheugen en in cookies opgeslagen.
Als u het cachegeheugen en cookies wist, worden bepaalde problemen opgelost, zoals laad- of opmaakproblemen op sites.

werkwijze

In Google Chrome:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en dan Browsegegevens wissen.
  4. Kies bovenaan een periode, kies Alles.
  5. Klik op de selectievakjes naast 'Cookies en andere sitegegevens' en 'Gecachte afbeeldingen en bestanden'.
  6. Klik op Gegevens wissen.

In Microsoft edge:

1. Open Microsoft Edge  en selecteer ... (in de rechter bovenhoek)  > Instellingen  > Privacy, zoeken en services.

2. Selecteer onder Browsegegevens wissen de optie Kiezen wat u wilt wissen.

3. Kies onder Tijdsbereik gehele tijd.

4. Selecteer Cookies en andere sitegegevens , Afbeeldingen en bestanden in de cache en selecteer vervolgens Nu wissen.

In FireFox:

1. Klik op de knop Bibliotheek 57 library icon , klik op Geschiedenis en klik daarna op Recente geschiedenis wissen….
    • Klik op het vervolgkeuzemenu naast Te wissen tijdsperiode om te kiezen hoeveel Firefox van uw geschiedenis zal wissen, kies hier alles.
    • Gebruik de selectievakjes om aan te geven welke gegevens u uit uw geschiedenis wilt wissen.
      Selecteer hier alle vinkjes.

2. Klik op de knop OK. Het venster zal worden gesloten en de geselecteerde items zullen uit uw geschiedenis worden gewist.

In Internet Explorer:

1. Selecteer in Internet Explorer de knop Extra (tandwieltje rechts bovenaan), wijs Beveiliging aan en selecteer vervolgens Browsegeschiedenis verwijderen.

2. Schakel het selectievakje cookies en websitegegevens in en selecteer verwijderen.

Wat gebeurt er nadat u deze gegevens heeft gewist?

Nadat u het cachegeheugen en cookies heeft gewist, gebeurt het volgende:

• Sommige instellingen op sites worden verwijderd. Als u bijvoorbeeld was ingelogd, moet u opnieuw inloggen.
  • Sommige sites kunnen trager lijken omdat content (zoals afbeeldingen) opnieuw moet worden geladen.

Hoe het cachegeheugen en cookies werken

• Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door sites die u bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan.
  • Het cachegeheugen onthoudt delen van pagina's, zoals afbeeldingen, om ze sneller te openen tijdens uw volgende bezoek aan een pagina.