Start Windows 8 in desktop-modus

Volgen

Sommige mensen verkiezen de vertrouwde Windows desktop omgeving om mee te starten in plaats van het betegelde start scherm van Windows 8.1. Er een gemakkelijke manier om op te starten in desktop-modus.

1. Na het opstarten klikt u op de Desktop-tegel in het startscherm om naar desktop-modus te gaan.

2. Rechtsklik op een openruimte in de taakbalk en klik vervolgens op Eigenschappen.

3. Er verschijnt vervolgens een venster met de naam Eigenschappen van taakbalk en navigatie. Daarin klik je op het tabblad Navigatie.

4. In het tabblad dat is verschenen zie je een veld genaamd Startscherm. Daar vind je verschillende opties. De optie die wij zoeken luidt Wanneer ik mij aanmeld of alle apps op een scherm sluit, naar het bureaublad gaan in plaats van naar Start. Zet het vinkje voor deze optie aan.

5. Druk vervolgens op de knop Toepassen en voilà! De volgende keer dat je opstart zal de Desktop-omgeving je begroeten.