Windows 8 | Uw wachtwoord wijzigen

Volgen

Uw wachtwoord wijzigen

Is van toepassing op Windows 8, Windows RT

U kunt de beveiliging van de pc op peil houden door een sterk wachtwoord te gebruiken en dit regelmatig te wijzigen. Zie Tips voor het maken van sterke wachtwoorden en wachtwoordzinnen voor meer informatie over sterke wachtwoorden. Zie Wat u kunt doen als u uw Windows-wachtwoord vergeten bent als u uw wachtwoord bent vergeten en opnieuw wilt instellen.

De stappen die u moet volgen, variëren, afhankelijk van of de pc wel of niet tot een domein of werkgroep behoort. Als u hierachter wilt komen, raadpleegt u "To find out if your PC belongs to a workgroup or domain" (Controleren of uw computer tot een domein of werkgroep behoort) in Domein, werkgroep of thuisgroep: wat is het verschil?

Uw eigen wachtwoord wijzigen

Mijn pc maakt deel uit van een werkgroep
  1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik achtereenvolgens op Instellingen en Pc-instellingen wijzigen.
    Als u met een muis werkt, wijst u de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer naar beneden en klikt u achtereenvolgens op Instellingen en Pc-instellingen wijzigen.

2. Kies Gebruikers.

3. Tik of klik onder Aanmeldingsopties op Uw wachtwoord wijzigen. Volg de instructies en tik of klik op Volgende.

4. Volg de instructies en tik of klik op Voltooien.

Mijn computer maakt deel uit van een domein

1. Druk op Ctrl+Alt+Del en selecteer vervolgens Een wachtwoord wijzigen.

2. Volg de instructies en tik of klik achtereenvolgens op Verzenden en op OK.

Wachtwoorden van anderen wijzigen

Als u wachtwoorden voor andere gebruikersaccounts wilt wijzigen, moet u zijn aangemeld als administrator.

Mijn pc maakt deel uit van een werkgroep

1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Instellingen.
    Als u met een muis werkt, wijst u de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer naar beneden en klikt u op Instellingen.

2. Tik of klik op het Configuratiescherm.

3. Tik of klik achtereenvolgens op Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht, op Gebruikersaccounts en op Een ander account beheren.

4. Tik of klik achtereenvolgens op het account dat u wilt wijzigen en op Het wachtwoord wijzigen. Volg de instructies en tik of klik op Wachtwoord wijzigen.

Mijn computer maakt deel uit van een domein
  1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik achtereenvolgens op Instellingen en Pc-instellingen wijzigen.
    Als u met een muis werkt, wijst u de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer naar beneden en klikt u achtereenvolgens op Instellingen en Pc-instellingen wijzigen.

2. Kies Gebruikers. Tik of klik onder Andere gebruikers op Domeingebruikers beheren.

3. Selecteer in het dialoogvenster Gebruikersaccounts de persoon van wie u het wachtwoord wilt wijzigen, tik of klik op Wachtwoord opnieuw instellen, volg de instructies en tik of klik op OK.

4. Tik of klik op OK om het dialoogvenster Gebruikersaccounts te sluiten.