Stopgezette functies en wijzigingen in Outlook 2013

Volgen

Als u bekend bent met Microsoft Outlook 2010 of eerdere versies van Microsoft Outlook, kunt u in het volgende overzicht nagaan welke functies zijn verdwenen of gewijzigd in Microsoft Outlook 2013.

• Agenda's publiceren op Office.com    De functie Publiceren naar Office.com en de service die hiervoor wordt gebruikt, worden op 5 april 2014 stopgezet. Na deze datum zijn gepubliceerde agenda's niet meer beschikbaar op Office.com. Hoewel agenda's worden uitgeschakeld op Office.com, kunt u uw agenda op andere manieren online publiceren. U wordt aangeraden agenda's via een andere methode te publiceren vóór 5 April 2014. Zie Een Outlook-agenda met anderen delen en voer de stappen uit om uw agenda te delen via een Microsoft Exchange Server-account als u Outlook gebruikt en dit is verbonden met Exchange Server. Zie Een Outlook-agenda delen op Outlook.com als u Outlook gebruikt met een internete-mailaccount.
  • Exchange-bezorging bij Outlook-gegevensbestanden (.PST)   Bij de upgrade naar Outlook 2013 blijven profielen die zijn geconfigureerd voor de bezorging van Exchange Server-accountitems bij een Outlook-gegevensbestand (.PST), het bestand zien in het navigatievenster. Alle nieuwe items worden echter bezorgd bij een offline Outlook-gegevensbestand (.OST) en de Exchange-modus met cache wordt ingeschakeld voor de Exchange-account.
  • Importeren/exporteren vanuit toepassingen    De opties Instellingen van internet-e-mailaccount importeren en Internet-e-mail en -adressen importeren zijn verdwenen. Bij het exporteren van Outlook 2013-gegevens naar een bestand, worden door tabs gescheiden waarden, Microsoft Access en Microsoft Excel niet ondersteund. Als u wilt exporteren naar Excel, exporteert u de gegevens naar een bestand met door komma's gescheiden waarden (CSV) en importeert u dat bestand in Excel.
  • Logboek   Logboek komt niet meer voor op het lint en op de nieuwe navigatiebalk (Navigatiebalk: opdrachten onder aan het Outlook-venster die u in staat stellen snel te navigeren naar E-mail, Agenda, Personen en Taken.). De speciale map voor Logboek bestaat nog wel en deze kunt u selecteren in de weergave Mappen in het mappenvenster (Mappenvenster: de kolom aan de linkerkant van het Outlook-venster dat mappen voor alle weergaven bevat, zoals E-mail of Agenda. Klik op een map om de items in de map weer te geven. In eerdere versies heette dit venster het Navigatiedeelvenster.). Eventuele bestaande Logboek-mappen worden vermeld in de weergave Mappenlijst van het Mappenvenster. In Opties voor Outlook is Opmerkingen en Logboek verwijderd. De knop Logboekopties en het bijbehorende dialoogvenster zijn niet meer beschikbaar. De logboekfunctie is altijd uitgeschakeld.
  • Opmerkingen   Opmerkingen komt niet meer voor op het lint en op de nieuwe navigatiebalk (Navigatiebalk: opdrachten onder aan het Outlook-venster die u in staat stellen snel te navigeren naar E-mail, Agenda, Personen en Taken.). De speciale map voor Opmerkingen bestaat nog wel en deze kunt u selecteren in de weergave Mappen in het mappenvenster (Mappenvenster: de kolom aan de linkerkant van het Outlook-venster dat mappen voor alle weergaven bevat, zoals E-mail of Agenda. Klik op een map om de items in de map weer te geven. In eerdere versies heette dit venster het Navigatiedeelvenster.). Eventuele bestaande Opmerkingen-mappen worden vermeld in de weergave Mappenlijst van het Mappenvenster. In Opties voor Outlook is Opmerkingen en Logboek verwijderd. Nieuwe opmerkingen hebben de standaardkleur geel, de standaardgrootte gemiddeld, het standaardlettertype Calibri 11-punts en bevatten de datum en het tijdstip waarop de opmerking voor het laatst is gewijzigd. Deze opties zijn alleen-lezen en kunnen niet worden gewijzigd met behulp van voorkeuren of registersleutels.
  • ANSI-PST maken   De optie Outlook 97-2002-gegevensbestand (*.PST) is niet beschikbaar wanneer u een Outlook-gegevensbestand maakt. Deze wijziging heeft geen gevolgen voor het automatisch maken van ANSI offline Outlook-gegevensbestanden (.OST) die worden gebruikt ter ondersteuning van alternatieve weergavenamen voor Aziatische talen.
  • Groepen voor verzenden/ontvangen   In E-mail is op het tabblad Verzenden/ontvangen in de groep Verzenden en ontvangen de opdracht Groepen voor verzenden/ontvangen vervangen door Verzenden/ontvangen. De opdracht Adresboek downloaden die vroeger in de lijst Groepen voor verzenden/ontvangen stond, vindt u nu op het lint in de groep Server. Eventuele groepen voor verzenden/ontvangen die u eerder hebt aangepast, worden geconverteerd naar één groep, voorheen Alle accounts. Als er een aangepast interval voor de serververbinding is geconfigureerd voor deze groep Alle accounts, blijft deze instelling van kracht in Outlook 2013.
  • Ondersteuning van inbelnetwerken   Het gebruik van inbelnetwerken moet worden geconfigureerd in Windows. Na de upgrade naar Outlook 2013 worden de standaard-LAN-verbindingsinstellingen toegepast. Op het tabblad Verzenden/ontvangen is in de groep Voorkeuren de opdracht Inbelverbinding verwijderd. In de opties voor Outlook is in Geavanceerd de sectie Inbelverbindingen verwijderd. Als u een Exchange Server-account wijzigt, wordt met Meer instellingen het dialoogvenster Microsoft Exchange geopend. Hierin is het tabblad Verbinding verdwenen. De configuratieopties voor Outlook Anywhere, die voorheen op het tabblad Verbinding stonden, vindt u nu op het tabblad Algemeen.
  • Berichtkoppen en vervolgens volledige items downloaden voor Exchange Server   Deze functie is verwijderd. Na de upgrade naar Outlook 2013 wordt deze optie automatisch gewijzigd in Volledige items downloaden.
  • Klassieke offline-modus voor Exchange Server    Deze functie is verwijderd. Exchange Server-accounts kunnen online of in de Exchange-modus met cache worden gebruikt.