Afwezigheidsassistent instellen Outlook 2010 en Outlook 2013

Volgen
  1. Zorg dat je een map in het berichtenarchief van de Exchange-account hebt geselecteerd.
    Opmerking: Als u andere accounttypen hebt ingesteld in het actieve Outlook-profiel, kan elke account een eigen berichtenarchief hebben. Als het berichtenarchief van de Exchange-account geen map bevat, is de optie Automatische antwoorden (bij afwezigheid) niet zichtbaar in stap 3 verderop in deze sectie.
  2. Open het tabblad Bestand en klik op het tabblad Info in het menu.
  3. Klik op Automatische antwoorden (bij afwezigheid).
    Opmerking Als je deze optie niet ziet, ben je niet verbonden met een Exchange-server. Best is om het dan even te doen via de webmail (voor Office365 kan je hier naartoe via http://mail.office365.com).
  4. In het dialoogvenster Automatische antwoorden schakel je het selectievakje Automatische antwoorden verzenden in.
  5. Als je een specifieke periode met tijden wil opgeven, schakel je het selectievakje Alleen tijdens dit tijdsbereik verzenden in. Stel vervolgens de Begintijd en de Eindtijd in.
  6. Typ op het tabblad Binnen mijn organisatie het bericht dat je wil verzenden binnen uw organisatie, en typ op het tabblad Buiten mijn organisatie het bericht dat je wil verzenden buiten je organisatie.
  7. Klik op OK.
  8. Als je in stap 4 de optie Alleen tijdens dit tijdsbereik verzenden hebt ingeschakeld, blijft de functie Automatische antwoorden (bij afwezigheid) actief tot aan de datum en tijd die je in stap 5 als Eindtijd hebt ingesteld.
    Anders blijft Automatische antwoorden (bij afwezigheid) actief tot je stap 1 herhaalt en je de optie Geen automatische antwoorden verzenden inschakelt.